20 Temmuz 2010 Salı

Başlarken

Bu blog, tek bir cümleyle söyleyelim, bir alıntı-altı yorum denemeleri olma hedefi gütmektedir. İşte sistematik olmayan Montaignevari bir teşebbüsün anahatları:

1. Olabildiğince yalın bir iskelet: önce bir gazeteden, dergiden, internet sayfasından ya da kitaptan alıntılanmış bir bölüm; ardından ise o alıntıya dair öznel - ama illa ki nevi şahsıma münhasır değil - yorumlar...

2. Alıntılar arası tematik bir alaka olması gerekmiyor. Alıntılar ya da onu takip edecek yorumlar, en sonunda karşımıza çıkacak olan bir büyük resmin küçük eskizleri değiller. Büyük anlatılar halen ve iyi ki varlar, ama bu blog bir büyük anlatı oluşturma sevdasında değil.

3. Temel maksat; şimdiki an için bir zihin egzersiz defteri, sonraki an için ise bir bellek tazeleme kitapçığı yaratmak...

4. İdeo-politik manada "sol"da, sosyo-kültürel manada "kapsayıcı"... Fazlasıyla muğlak biliyorum. Sol kavramını hem sınıf hem de demokrasi kavramı ile beraber düşünen ve kapsayıcılığı elitist/şehirli modernleşmeciliğe/aydınlanmacılığa zıtlıkla tanımlama gayretinde olan bir blog... Halen muğlak, farkındayım.

5. Mühim hususlarda gevşek yazma hevesinin bir tezahürü olan bu girişimin büyük oranda bir iç monologlar kıvamında ilerleyeceğine pek bir şüphem yok. Soluğumu tuttum dibe dalıyorum, nefesimin ne kadar yeteceğine dair bir garantim de yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


office cleaning melbourne